Obrazem: Práce na přestupním terminálu vlak/tramvaj/bus na Zahradním Městě finišují

Stavba terminálu Zahradní Město (konec července 2021). Pramen: Správa železnicStavba terminálu Zahradní Město (konec července 2021). Pramen: Správa železnic

Zastávka MHD bude po mostem s přímým přístupem na nástupiště. V podjezdu naleznou cestující čekárnu a odbavovací prostory.

Jen necelé dva měsíce zbývají do otevření nové železniční stanice Zahradní Město v Praze na 4. koridoru. Nová stanice leží na novém železničním mostě přes Průběžnou ulici a je součástí vznikajícího přestupního terminálu vlakové, tramvajové a autobusové dopravy.

Zastávka MHD bude pod mostem s přímým přístupem na vlaková nástupiště. V podjezdu navíc naleznou cestující čekárnu a odbavovací prostory. Auta v rozšířeném podjezdu dostanou samostatné pruhy a nebudou tak překážet vozidlům MHD. Tramvajová výluka v místě stavby skončí 15. září, přesné datum otevření stanice Správa železnic zatím neoznámila.

Stavba terminálu Zahradní Město (konec července 2021). Pramen: Správa železnicStavba terminálu Zahradní Město (konec července 2021). Pramen: Správa železnicStavba terminálu Zahradní Město (konec července 2021). Pramen: Správa železnicStavba terminálu Zahradní Město (konec července 2021). Pramen: Správa železnicStavba terminálu Zahradní Město před poslední tramvajovou výlukou. Pramen: Správa železnicPrůběžná ulice po snesení starého železničního mostu. Pramen: ROPIDPrůběžná ulice po snesení starého mostu. Pramen: Správa železnicPůvodní vzhled křížení Průběžné ulice a koridoru. Foto: Správa železnic

Nový terminál na Zahradním Městě je součástí budovaného úseku 4. koridoru od jižních portálů Vinohradského tunelu do Hostivaře. Stavba probíhá od června 2018 a vyžádá si přes pět miliard korun. Už v prosinci se cestujícím otevřela nová zastávka Eden, kompletní rekonstrukcí prochází i nádraží Vršovice, kde byl před několika dny otevřen podchod do Nuslí.

V souvislosti s novým přestupním terminálem v Průběžné ulici vzniká nedaleko i nová tramvajová smyčka pod Jižní spojkou a krátká napojovací trať. Podle Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) umožní smyčka přivést k novému přestupnímu uzlu všechny tramvajové spoje, které doposud končily na obratišti Radošovická.

Tagy Správa železnic Zahradní Město
43 komentářů