Obrazem: PESA vyrobila první novou tramvaj pro Wrocław, město chce využít opci

Nová tramvaj PESA Twist pro MPK Wrocław. Foto: MPK WrocławNová tramvaj PESA Twist pro MPK Wrocław. Foto: MPK Wrocław

Dodávka nabrala zpoždění přes rok.

Dopravní podnik MPK Wrocław představil první novou tramvaj Twist od polského výrobce PESA Bydgoszcz. Celkem 24 tramvají objednal dopravce v roce 2021. Město aktuálně řeší, že by využilo opci a koupilo ještě dalších 16 tramvají.

K podpisu další objednávky zatím ještě nedošlo, prezident města (v Česku funkce jako primátor) Jacek Sutryk ale na svém facebookovém profilu uvedl, že město využití opce plánuje.

Nová tramvaj musí projít ještě schválením, MPK uvedl, že očekává zahájení zkušebního provozu v první polovině letošního roku. Dodávka má zpoždění více než rok.

Nové tříčlánkové tramvaje jsou 29 metrů dlouhé, kapacita je 200 cestujících, z toho 40 sedících. Hodnota zakázky na 24 tramvají je 204 milionů zlotých.

Půjde o jednu z nejtišších tramvají v Polsku. Vybavili jsme ji také systémem rekuperace energie a bateriemi, které umožňují jízdu v případě výpadku proudu,“ řekl Marcin Grzyb, ředitel lehkých kolejových vozidel PESA Bydgoszcz při podpisu smlouvy. Tříčlánkové tramvaje mají mít kapacitu 200 cestujících, z toho 40 sedících.

MPK Wrocław provádí rozsáhlou modernizaci své tramvajové flotily, rozšiřuje kvůli tomu i vozovnu.

Nová tramvaj PESA Twist pro  MPK Wrocław. Foto:  MPK WrocławNová tramvaj PESA Twist pro  MPK Wrocław. Foto:  MPK WrocławNová tramvaj PESA Twist pro  MPK Wrocław. Foto:  MPK WrocławNová tramvaj PESA Twist pro  MPK Wrocław. Foto:  MPK WrocławNová tramvaj PESA Twist pro  MPK Wrocław. Foto:  MPK WrocławNová tramvaj Pesa Twist pro Vratislav. Foto: PESA Bydgoscz
Tagy MPK Wrocław Pesa Bydgoszcz Pesa Twist Wroclaw
20 komentářů