Obrazem: Modernizované vozy, tramvaje i nové modelové kolejiště aneb další várka snímků z Innotransu

Tramvaj Končar pro lotyšské město Liepāja. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj Končar pro lotyšské město Liepāja. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Veletrh ukázal nenápadný průnik asijských výrobců tramvají do Evropy.

Po čtyřech dnech se zítra zavřou brány InnoTransu, největšího dopravního veletrhu na světě. V Berlíně se od úterý představila řada novinek i vozidel, která už jsou v provozu, ale nebylo je zatím kdy představit na veletrhu.

Přinášíme poslední sérii snímků z letošního ročníku, které se nevešly do předchozích galerií a textů. Ukazují například nástup asijských výrobců tramvají do Evropy: v Berlíně se představují korejské tramvaje pro Varšavu nebo turecké pro rumunský Temešvár.

I když hlavním trendem v Berlíně byly bateriové a vodíkové vlaky, představily se tu i některé tradiční vozy: ŽOS Vrútky představily novostavbu vozů Bdmpz, které pro slovenského dopravce ZSSK. Polská železniční strojírna FPS-H. Cegielsky pak přivezla do Berlína vůz 177 A1 pro PKP Intercity.

Veletrh InnoTrans se koná vždy jednou za dva roky, pokud do jeho pořádání nezasáhne pandemie koronaviru.

Trolejbus SOR TNS 12 s výzbrojí Cegelec. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraVůz 177 A1 pro PKP Intercity. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czInteriér vozu 177 A1 pro PKP Intercity od společnosti FPS H. Cegielski. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czInteriér vozu 177 A1 pro PKP Intercity od společnosti FPS H. Cegielski. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVůz Bdmpz ze ŽOS Vrútky pro ZSSK. Foto: Jan Sůra /Zdopravy.czInteriér Siemens Desiro HC pro ODEG s českou stopou. Sedačky jsou od společnosti Borcad. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czInteriér Siemens Desiro HC pro ODEG s českou stopou. Sedačky jsou od společnosti Borcad. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj Končar pro lotyšské město Liepāja. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVůz Bdmpz ze ŽOS Vrútky pro ZSSK. Foto: Jan Sůra /Zdopravy.czTramvaj Končar pro lotyšské město Liepāja. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj Končar pro lotyšské město Liepāja. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj od Hyundai Rotem pro Varšavu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj od Hyundai Rotem pro Varšavu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj od tureckého výrobce Bozankaya pro rumunský Temešvár. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj od tureckého výrobce Bozankaya pro rumunský Temešvár. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNová tramvaj Siemens Avenio pro Norimberk. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNová tramvaj Siemens Avenio pro Norimberk. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVýzkumný Ústav Železniční kromě nabídky svých služeb přivezl do Berlína i zcela nový model Zkušebního centra Velim ve velikosti N. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz
Tagy InnoTrans 2022
45 komentářů