Nový přestupní terminál Nádraží Zahradní Město se otevře 24. září

Výstavba terminálu Zahradní Město. Pramen: ROPIDVýstavba terminálu Zahradní Město. Pramen: ROPID

Na nástupištích v současnosti probíhají dokončovací práce, pokládají se poslední metry dlažby.

Mlha kolem termínu zprovoznění nového přestupního uzlu v Praze na Zahradním Městě se začíná zvedat. Pozvedl ji dopravní organizátor ROPID, který oznámil, že cestujícím se nový terminál otevře 24. září. Terminál v Průběžné ulici bude sloužit k přestupu mezi MHD (tramvaje, autobusy) a vlaky.

„Na nástupištích v současnosti probíhají dokončovací práce, pokládají se poslední metry dlažby a instaluje se informační systém. Pod stanicí probíhá intenzivní výstavba nové tramvajové a autobusové zastávky Nádraží Zahradní Město,“ uvedl ROPID.

Stavba nové tramvajové trati a smyčky poblíž terminálu Zahradní Město. Pramen: ROPID

Stavba nové tramvajové trati a smyčky poblíž terminálu Zahradní Město. Pramen: ROPID

Zastávka MHD bude pod mostem s přímým přístupem na vlaková nástupiště. V podjezdu navíc naleznou cestující čekárnu a odbavovací prostory. Auta v rozšířeném podjezdu dostanou samostatné pruhy a nebudou tak překážet vozidlům MHD.

Nový terminál na Zahradním Městě je součástí budovaného úseku 4. koridoru od jižních portálů Vinohradského tunelu do Hostivaře. Stavba Správy železnic probíhá od června 2018 a vyžádá si přes pět miliard korun. Už v prosinci se cestujícím otevřela nová zastávka Eden, kompletní rekonstrukcí prochází i nádraží Vršovice, kde byl před nedávnem otevřen podchod do Nuslí.

V souvislosti s novým přestupním terminálem se rekonstruuje také tramvajová trať a staví nová komunikace. V prostoru za čerpací stanicí pak vzniká nová tramvajová smyčka, kde bude ukončena část spojů linky č. 22.

Tagy ropid Správa železnic terminál Zahradní Město
57 komentářů