Novinky: Restaurace Oáza na Smíchovském nádraží skončila, prostor převzal jiný nájemce

Smíchovské nádraží, hala s restaurací Oáza. Autor: VitVit – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42608396Smíchovské nádraží, hala s restaurací Oáza. Autor: VitVit – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42608396

Proslulá restaurace Oáza na Smíchovském nádraží definitivně skončila a započala její likvidace. Uvedl to dnes server Novinky.cz. Připomněl, že restaurace

Proslulá restaurace Oáza na Smíchovském nádraží definitivně skončila a započala její likvidace. Uvedl to dnes server Novinky.cz. Připomněl, že restaurace byla součástí smíchovského koloritu; kromě cestujících ji navštěvovaly i některé známé osobnosti, například básník Ivan Martin Jirous nebo herec Oldřich Kaiser.

„Ke konci roku 2020 proběhla veřejná soutěž na pronájem prostor a vítězným uchazečem se stala společnost, která splnila všechny podmínky veřejné soutěže a zároveň podala nejvýhodnější ekonomickou nabídku,” sdělila Novinkám mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová. V místě má vzniknout restaurace nová, nájemce převzal prostory na konci ledna.

„Ačkoliv Správa železnic uklidňuje, že na místě bude pivo k dostání i nadále, milovníkům autentického prostředí těžko vysvětlit, že moderní restaurace s tankovým pivem plně nahradí genius loci putyky, která se za dlouhé roky provozu stala jedním z neodmyslitelných symbolů pražského Smíchova,“ píší Novinky.cz.

O konci restaurace Oáza se nicméně mluví už několik let, a to v souvislosti s chystanou velkou rekonstrukcí nádražní budovy. Ta měla začít už v dubnu 2019, Správa železnic tehdy mluvila o vzniku food courtu v prostorách restaurace. Nakonec se ale rozhodla s rekonstrukcí počkat a sladit plány s hlavním městem, které v místě plánuje velký dopravní terminál. Na opravu budovy tak má dojít až v roce 2023.

Na Smíchově nedávno skončilo i jiné legendární nádražní občerstvení. Od srpna 2018 už si lidé nekoupí párek v rohlíku ve stánku na třetím nástupišti. Správa železnic tehdy provozovateli neprodloužila smlouvu s odkazem na chystanou rekonstrukci stanice, na kterou dodnes nedošlo.

Tagy restaurace Oáza Smíchovské nádraží Správa železnic
123 komentářů