Nové stejnokroje pro Správu železnic bude dodávat Brudra, první dorazí ve třetím čtvrtletí

Nové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDC

Správa železnic vybrala dodavatele stejnokrojů a jejich částí na další tři roky. Zakázku na nové uniformy a doplňky k nim

Správa železnic vybrala dodavatele stejnokrojů a jejich částí na další tři roky. Zakázku na nové uniformy a doplňky k nim získala společnost Brudra, která v soutěži těsně porazila společnost Vestimentum z oděvního holdingu Blažek.

Správa železnic za nové stejnokroje zaplatí 185 milionů, vyplývá z údajů na profilu zadavatele. Vestimentum bylo o necelý milion korun dražší. Jde o rámcovou smlouvu, Správa železnic nemusí vyčerpat veškerý objem v kontraktu.

Dosud stejnokroje dodává prostějovská společnost Koutný. Ta se na jejich výrobě bude dál podílet: ve smlouvě ji Brudra uvádí jako svého dodavatele. Dalším dodavatelem byla například společnost Lubomír Mlček-ASTONA, dodávající košile. O té už smlouva jako o dodavateli nemluví.

Podle registru už Brudra některé zakázky pro Správu železnic zajišťovala, ale v podstatně menším rozsahu. Podle registru smluv jde o zatím největší veřejnou zakázku, kterou firma získala.

Nové uniformy navrhla pro Správu železnic společnost Blažek. Změna stejnokroje čeká zhruba 4500 uniformovaných zaměstnanců správy železnic. Podle Správy železnic jsou nové uniformy „pohodlné, vzdušné a nemačkavé“. Mají reflexní prvky a nesou nové logo Správy železnic, které je i na knoflících. Nezbytnou součástí je červená čepice. Kromě základního dělení na pánské a dámské mají několik dalších podvariant, například zimní a letní. Na podobě uniforem se podíleli i zaměstnanci.

První nové uniformy by se měly u zaměstnanců Správy železnic objevit ve třetím čtvrtletí letošního roku. Správa železnic předpokládá, že kompletní výstroj na jednoho zaměstnance přijde na zhruba 16 tisíc korun.

Nové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC.
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC.
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC.
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC.
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC (dnes SŽ).
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC.
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC.
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář
Tagy Brudra Správa železnic stejnokroje Top uniformy
21 komentářů