Nové jihokorejské aerolinky převzaly první dreamliner

Boeing 787-9 v barvách Air Premia. Foto: BoeingBoeing 787-9 v barvách Air Premia. Foto: Boeing

Dopravce bude nabízet lety jen v ekonomické třídě a premium economy.

Letecká společnost Air Premia převzala první z celkem osmi objednaných Boeingů 787-9 Dreamliner. Dodávka nabrala kvůli problémům s kvalitou výroby dreamlinerů zpoždění přes půl roku.

První tři letadla si nový jihokorejský dopravce pronajímá od Air Lease Corporation, která předání prvního letounu oznámila v tiskové zprávě. Air Premia je v Jižní Koreji zcela novým dopravcem. Šéfem Air Premia je Jong Chul Kim, který dlouho vedl místní aerolinky Jeju Air. Největším investorem ve firmě je Hong Sung-Bum, zakladatel společnosti Hugel vyrábějící botox. Přichází na trh zdecimovaný pandemií koronaviru, v Jižní Koreji i kvůli současné situaci pohltí Korean Air konkurenční Asianu.

Nový jihokorejský dopravce Air Premia postaví svoji flotilu letadel výhradně na dreamlinerech. Po již dříve oznámené dohodě na pronájem tří Boeingů 787-9 od Air Lease Corporation firma uzavřela ještě smlouvu s Boeingem na nákup pěti kusů.

Firma plánuje lety po Asii a do Kalifornie. Dopravce se profiluje jako hybridní, má být kombinací nízkonákladové a klasické aerolinky. Nabízet bude místa v ekonomické třídě a v premium economy, byznys třída na palubě nebude. Půjde tak o podobný model, jako měl u dreamlinerů například Norwegian.

Tagy Air Lease Corporation Air Premia boeing Boeing 787-9
2 komentáře