Němečtí strojvedoucí opět začnou stávkovat za více peněz, nákladní dopravu zastaví na pět dní

Vysokorychlostní jednotka ICE 4 XXL. Foto: DBVysokorychlostní jednotka ICE 4 XXL. Foto: DB

Podle odborářů nedělá Deutsche Bahn nic pro nalezení kompromisu a jen na ně útočí.

Odborový svaz německých strojvedoucích GDL opět ochromí provoz na německé železnici. Odboráři dnes oznámili zahájení další stávky, tentokrát delší. U osobní dopravy začne v pondělí, u nákladní již zítra večer.

Protestem chtějí docílit navýšení platů. „Ani stávka a široká podpora dalších odborových organizací nevedla ke změně přístupu Deutsche Bahn k našim požadavkům. Místo toho, aby začali jednat, pokračují v akcích proti GDL a jeho členům,“ řekl šéf odborové organizace Claus Wesselsky.

Protest začne v sobotu 21. srpna v 17 hodin u nákladních vlaků, u osobní dopravy v pondělí 23. srpna od 2 hodin ráno. Potrvá až do středy 25. srpna 14 hodin.
Protestem chtějí docílit zvýšení mezd o 3,2 % a jednorázový příplatek 600 eur za dopady pandemie. DB nabízí zvýšení mezd o 3,2 % ve dvou krocích, nechce ale zatím platit mimořádný příplatek.

Lze očekávat, že stejně jako minulý týden bude mít stávka dopad i na provoz v Česku. Při posledním omezení musely všechny vlaky z Prahy do Berlína končit v Drážďanech.

Tagy Deutsche Bahn GDL stávka Deutsche bahn
96 komentářů