Němci po dvouleté přestavbě znovu otevřeli železniční křižovatku u Drážďan

Výstavba spojky tratí v Radebeulu. Pramen: Deustche BahnVýstavba spojky tratí v Radebeulu. Pramen: Deustche Bahn

Deutsche Bahn v neděli uvedla do provozu po dva roky trvající modernizaci důležitou železniční křižovatku severozápadně od Drážďan mezi městečky

Deutsche Bahn v neděli uvedla do provozu po dva roky trvající modernizaci důležitou železniční křižovatku severozápadně od Drážďan mezi městečky Coswig a Radebeul. Jde o další úsek v rámci podstatného vylepšování tratě Drážďany – Berlín.

Na kraji Radebeulu se mimoúrovňově kříží tratě Drážďany – Riesa (Lipsko) a Drážďany – Elsterwerda (Berlín) s tratí S-Bahn do Míšně. Po dobu stavby se jezdilo odklonem přes Coswig po bývalé trati na Lipsko, nyní se vlaky vrátí na modernizovanou trať přes Weinböhlu. Součástí přestavby úseku byla i obnova spojky obou tratí v oblasti zastávky Radebeul-Zitzschewig a nové přemostění Meißner Straße (Míšeňské ulice) v Radebeulu.

Železniční křižovatka Radebeul u Drážďan. Pramen: Deutsche Bahn

Železniční křižovatka Radebeul u Drážďan. Pramen: Deutsche Bahn

Cílový stav cestovní doby Drážďany – Berlín po dokončení modernizace všech úseků včetně nového zaústění do Berlína je zhruba 80 minut. Dnes je to kolem dvou hodin. Po trati se většinou dosud jezdí rychlostí 160 kilometrů za hodinu, postupně má dojít ke zrychlení až na 200 kilometrů za hodinu.

Tagy Deustche Bahn trať Drážďany - Berlín
4 komentáře