DB vyjíždí s jednotkami Stadler Kiss, které koupil od rakouské Westbahn

Jednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche BahnJednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche Bahn

Deutsche Bahn představily nový typ jednotek pro vlaky Intercity. Dvoupatrové jednotky Stadler Kiss nasadí od března na trasu Drážďany –

Deutsche Bahn představily nový typ jednotek pro vlaky Intercity. Dvoupatrové jednotky Stadler Kiss nasadí od března na trasu Drážďany – Berlín – Rostock. Jde o zánovní vozy, které německý státní dopravce koupil od rakouské společnosti Westbahn.

DB nové soupravy nasadí od 8. března, zatím celkem devět jednotek, celkem jich DB kupují sedmnáct. Jednotky prošly přelakováním do barev DB.

Díky jejich nasazení bude možné zavést na trase dvouhodinový takt, který propojuje čtyři spolkové země. Doba jízdy mezi oběma městy je 4 hodiny.

Jednotky mají kapacitu 300 míst, jsou plně klimatizované, vybaveny wi-fi. V každé soupravě je 8 míst na jízdní kola. Podle DB je nákup vozidel součástí strategie posílení železničního provozu. DB chtějí stávající počet cestujících v dálkové dopravě – 260 milionů osob – zdvojnásobit.

Westbahn musela kvůli prodeji souprav omezit letos částečně provoz, Stadler pro ni ale již vyrábí nové jednotky.

Jednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche BahnJednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche BahnJednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche BahnJednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche BahnJednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche BahnJednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche BahnJednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche BahnJednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche BahnJednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche BahnJednotka Stadler Kiss v barvách DB. Foto: Deutsche Bahn
Tagy DB Deustche Bahn Stadler Kiss Westbahn
25 komentářů