Nemáme lokomotivy, řekla Die Länderbahn. Expresy do Mnichova nahrazuje autobusy

Vlak alex Praha - Mnichov, Regensburg Hbf, foto: Zdopravy.cz/Jan SůraVlak alex Praha - Mnichov, Regensburg Hbf, foto: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Cestující vlakem mezi Prahou a Mnichovem zažívají v posledních dnech další nemilé překvapení způsobené technickými výpadky společnosti Die Länderbahn v

Cestující vlakem mezi Prahou a Mnichovem zažívají v posledních dnech další nemilé překvapení způsobené technickými výpadky společnosti Die Länderbahn v Bavorsku. Dopravce patřící z většiny italským státním železnicí nemá dostatek lokomotiv a tak cestující začíná přes hranice vozit autobusy.

Německý dopravce problém vysvětluje tím, že lokomotivy jsou poškozené částečně ještě kvůli nedávné sněhové kalamitě, kvůli které se nepodařilo zprovoznit všechny potřebné stroje a že v depu nestihl včas všechny opravit. „Z tohoto důvodu Alex-Nord poprvé jezdí o víkendu podle nouzového jízdním řádu. Většina vlaků mezi Schwandorfem a Hofem a Domažlicemi je zrušena,“ uvedla firma v prohlášení. Zatímco v případě linky Schwandorf – Hof poslal dopravce cestující do vlaků Oberpfalzbahn, do Česka vypraví autobusy.

Omezení se týká většiny Západních expresů mezi Prahou a Mnichovem. Podle informací na stránce Českých drah  má trvat autobusová doprava nejméně do pondělí. Dnes ve směru z Prahy do Mnichova jel bez omezení jen první ranní vlak 362, u ostatních musí cestující v Plzni přestoupit do náhradní soupravy do Domažlic, u které není dodržené plánované řazení vlaku. „V úseku Domažlice – Schwandorf budou cestující přepravení náhradní autobusovou dopravou; zpoždění za úsekem s náhradní dopravou se může zvýšit o cca 20 – 30 min., vlaky ve stanici Schwandorf nečekají na příjezd autobusů náhradní dopravy,“ upozornily České dráhy.

Nejde o první případ, kdy provoz v Česku výrazně narušuje neschopnost společnosti Die Länderbahn. Už krátce po startu nového konceptu Západních expresů docházelo k výrazným zpožděním. Německý dopravce měl do Plzně nasadit záložní lokomotivu, ta ale nejezdí.  Podobné to bylo i s nasazením vagónů: část jich nedodal, České dráhy proto musely stáhnout lepší vozy z jiných spojů.

Tagy Alex Die Länderbahn Západní expres
143 komentářů