Největší soutěž na nákup elektrobusů v Česku. DPP poptává až sto nových autobusů na baterie

Nové elektrobusy pro Prahu. Foto: Petr Hejna / DPPNové elektrobusy pro Prahu. Foto: Petr Hejna / DPP

DPP se ve smlouvě nezaváže k odběru jediného vozidla.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) vypsal zatím největší zakázku na pořízení nových elektrobusů na českém trhu. V soutěži s odhadovanou cenou 1,5 miliardy korun shání dodavatele až stovky elektrobusů standardní délky 12 metrů.

Termín pro podání nabídek je 26. června, DPP se po podpisu smlouvy nemusí zavázat k odběru jediného autobusu. Rámcová smlouva bude na pět let.

DPP má zatím 14 elektrobusů E’CITY 36BB od Škody, požadavky na elektrizaci MHD řeší hlavně metrem, tramvajemi a nově také trolejbusy. Všechny nové elektrobusy mají plnit standardy Pražské integrované dopravy.

V hodnocení bude mít cena 65 %, záruka na samotný elektrobus 17 % , na trakční akumulátor 8 % . Po pěti procentech váhy bude mít termín a možnost navýšení trvalého nabíjecího proudu. Na dodání bude mít výrobce vždy maximálně patnáct měsíců po objednávce.

Garantovaný dojezd elektrobusu bude minimálně 100 kilometrů s použitím topení nebo klimatizace, větrání a předepsaného osvětlení vozidla za jakýchkoliv provozních a klimatických podmínek. Referenční linkou budou linka 154 v trase Koleje Jižní Město – Strašnická, přičemž měření bude započato v zastávce Strašnická a povede souvisle po trase linky bez připojení sběrače k troleji. Dodavatel musí poskytnout záruku, že životnost akumulátorů bude minimálně pět let nebo 360 tisíc kilometrů.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp elektrobusy v Praze
72 komentářů