Největší nákup elektromobilů v historii. Hertz si objednal u Tesly 100 tisíc aut

Tesla Model 3. Foto: HertzTesla Model 3. Foto: Hertz

Z elektromobilů se stal mainstream, prohlásil šéf jedné z největších autopůjčoven na světě.

Jedna z největších autopůjčoven na světě ukázala, jak si představuje budoucnost svého byznysu. Společnost Hertz dnes oznámila, že si u automobilky Tesla objednala sto tisíc vozů.

Nová auta mají být dodána do konce příštího roku. Hertz chce mít jednu z největších flotil elektromobilů na světě. Na každé své pobočce budou současně budovat dobíjecí stanice. Firma oznámila současně i spojení s hvězdou amerického fotbalu Tomem Bradym, která bude v reklamě ukazovat výhody půjčení elektromobilu.

Z elektromobilů se stal mainstream. Vidíme velmi rostoucí globální poptávku a zájem zákazníků. Chceme být v elektromobilitě lídrem trhu,“ uvedl šéf Hertz Mark Fields. Vychází i ze studií mezi zákazníky, podle kterých by v USA 40 % zákazníků při nákupu nového auta zvažovalo vůz s bateriemi.

Hertz si od Tesly koupí Model 3, firma ho bude nabízet i v Evropě. Po dokončení tohoto nákupu bude každé páté auto největší půjčovny elektromobilem. Firma současně varovala, že splnění tohoto cíle může být ovlivněno vnějšími faktory, jako je například nedostatek čipů.

Tagy elektromobilita Hertz Model 3 tesla
26 komentářů