Návštěvnost InnoTrans zůstala po čtyřleté pauze za rekordem před pandemií

Nové vlaky na berlínském výstavišti. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNové vlaky na berlínském výstavišti. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Více než polovina návštěvníků byla na akci poprvé.

Včera skončená přehlídka zejména kolejových vozidel InnoTrans 2022 nepřekonala podle předběžných výsledků návštěvnický rekord z roku 2018.

Pořadatelská organizace Messe Berlin oznámila, že veletrh od úterý do pátku navštívilo zhruba 140 tisíc návštěvníků. Na výstavě bylo 2 834 vystavovatelů. V roce 2018, kdy se akce konala naposledy, navštívilo akci 161 tisíc lidí. Veletrh se konal potřinácté, ročník 2020 se nekonal kvůli pandemii koronaviru.

Veletrh i tak potvrdil status největší dopravní akce na světě, kde výrobci představují své novinky z produktového portfolia. Na výstavě mělo 250 vozidel, výrobků či služeb svoji světovou premiéru, venkovní kolejiště obsadilo 128 vozidel.

Podle statistik bylo 56 % návštěvníků na veletrhu poprvé, 57 % bylo ze zahraničí. Někteří vystavovatelé si stěžovali na značný nárůst cen pronájmu, zhruba o třetinu v porovnání s rokem 2018.

Tagy InnoTrans 2022
2 komentáře