Návrat lidí do MHD? Za prvních jedenáct dní v srpnu jezdí metrem o 11 % více cestujících. I přes zdražení

Soupravy metra pro linku C. Foto: Pražská integrovaná dopravaSoupravy metra pro linku C. Foto: Pražská integrovaná doprava

Ještě v červenci počet cestujících v metru klesal.

Počet cestujících v pražském metru začíná v meziročním porovnání růst. Za prvních jedenáct dní v srpnu zaznamenaly automatické sčítače Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) celkem 6,425 milionu cestujících, což je o 11 % více než ve stejném období loňského roku. V červenci ještě cestujících ubývalo.

Vyplývá to z přepravních dat DPP. Podle nich je ale stále počet cestujících v srpnu na necelých 73 % čísel roku 2019. K nárůstu v porovnání s loňským rokem došlo i přes to, že od srpna tarif Pražské integrované dopravy podražil zejména u krátkodobých jízdenek.

V červenci ještě počet cestujících meziročně klesl: 16,55 milionu cestujících znamená úbytek s loňským červencem o 4,2 %.

Provoz v síti Pražské integrované dopravy je stále omezen, naposledy v červenci došlo k prodloužení odjezdů posledního metra. Další úpravy lze očekávat od září, kdy by se měly vrátit některé další zrušené spoje.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp statistiky přepravených cestujících
47 komentářů