Nádražní budovu v Lovosicích opraví OHLA ŽS za 177 milionů

Nádražní budova Lovosice po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnicNádražní budova Lovosice po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnic

Ve stanici Lovosice aktuálně finišují práce na modernizaci nástupišť.

Nádražní budově v Lovosicích, která byla dokončena v roce 1968 podle návrhu architekta Josefa Dandy, by se měl vrátit původní lesk. Tendr na její kompletní rekonstrukci vyhrála společnost OHLA ŽS s cenou 177 milionů korun, předpokládaná cena byla 195 milionů korun.

Práce mají podle Správy železnic začít ještě na jaře, hotovo má být příští rok v létě. Stavbaři provedou úpravy vnitřních dispozic budovy, fasáda bude zateplena, budova dostane novou střechu. „K výrazné úspoře provozních nákladů přispěje rekonstrukce zdroje vytápění, rozvodných sítí a elektroinstalací. V blízkosti nádražní budovy vznikne parkoviště P+R s možností dobíjení elektromobilů a místa pro jízdní kola,“ doplnila Správa železnic.

Ve stanici Lovosice aktuálně finišují práce na modernizaci nástupišť, které začaly před více než rokem. Zakázku za 365 milionů korun získalo sdružení Swietelsky Rail a Edikt. Investice zahrnuje také částečnou obnovu železničního svršku kolem nástupišť a instalaci nového informačního a orientačního systému pro cestující.

Tagy Lovosice OHLA ŽS Správa železnic
9 komentářů