Na Žabovřeské v Brně se kvůli postupující stavbě znovu změní vedení provozu

Žabovřeská ulice v Brně. Pramen: ŘSDŽabovřeská ulice v Brně. Pramen: ŘSD

Od pondělí 1. června se v souvislosti s postupem prací na stavbě velkého městského okruhu po pěti měsících znovu změní

Od pondělí 1. června se v souvislosti s postupem prací na stavbě velkého městského okruhu po pěti měsících znovu změní organizace dopravy na Žabovřeské ulici v Brně. Změna by měla platit po dobu přibližně jednoho měsíce, oznámil dnes brněnský magistrát.

Ve směru z Pisárek budou vozidla vedena ke Královopolskému tunelu. Nebude možné využít most k odbočení směrem na Bystrc. Řidiči, kteří chtějí jet z Pisárek do Bystrce se budou muset otočit na kruhovém objezdu v Králově Poli a vrátit se zpátky.

Ve směru z Králova Pole do Bystrce a Komína pojedou řidiči beze změny, ve směru z Králova Pole do Pisárek bude doprava napojena na nově vybudovanou obslužnou komunikaci.Ve směru z Bystrce do Pisárek pojedou auta jako doposud rovněž po obslužné komunikaci, ve směru z Bystrce do Králova Pole mohou využít most přes Žabovřeskou.

Vedení dopravy na Žabovřeské od června. Pramen: Město Brno

Vedení dopravy na Žabovřeské od června. Pramen: Město Brno

Ředitelství silnic a dálnic staví aktuálně první etapu úseku na Žabovřeské; stavba začala v říjnu 2018. Zahájení prací se zdrželo kvůli napadení jednoho ze stavebních povolení spolkem Voda z Tetčic. Právní moci tak povolení nabylo až loni v červnu.

Ještě větší zdržení zřejmě čeká druhou etapu stavby, která měla začít letos na jaře. Jenomže antimonopolní úřad před několika dny definitivně zrušil tendr ŘSD na zhotovitele. Soutěž tak bude třeba vypsat znovu, čímž se zahájení zřejmě odsune až na příští rok.

Velký městský okruh je jedním ze strategických projektů města. Na Žabovřeské je dlouhodobým cílem odstranit dopravní špunt, který způsobuje dlouhé kolony.

Trasa části Velkého brněnského okruhu v Žabovřeské. Foto: ŘSD

Trasa části Velkého brněnského okruhu v Žabovřeské. Foto: ŘSD

Tagy I/42 VMO Žabovřeská
17 komentářů