Na Slovensku plánuje nový dopravce lety z Piešťan. S kuvajtskými hosty lázní

Airbus A321-200 společnosti AtlasGlobal v Piešťanech. Foto: Letisko PiešťanyAirbus A321-200 společnosti AtlasGlobal v Piešťanech. Foto: Letisko Piešťany

Nový dopravce plánuje lety se dvěma airbusy A320.

Letiště Piešťany má ožít provozem pravidelných linek zejména do oblasti Perského zálivu. Loni založená společnost Sky One SK chce v příštích měsících začít létat z lázeňského města především do některých arabských zemí, zejména pak do Kuvajtu.

Spolupráci s piešťanským letištěm oznámila firma už v únoru, nyní aerolinka potvrdila serveru AeroTelegraph pronájem dvou Airbusů A320, které budou mít v Trnavském kraji svoji základnu. Lety mají začít na podzim. Dopravce neupřesnil, po kom letadla jsou, má jít o airbusy létající dosud v USA. Obě letadla nyní prochází poslední kontrolou před převzetím.

Aerolinky chtějí využít známosti Piešťan na některých arabských trzích pro léčebné kúry a nabídnout z těchto zemí přímé letecké spojení. Jde zejména o Kuvajt. Dosud pacienti z této země cestují letecky do Vídně a pak po zemi do Piešťan. Dopravce chce začít létat hned poté, co získá licenci k provozu (AOC). Kromě pravidelných linek se chtějí aerolinky zaměřit také na pronájem letadel včetně posádek.

Společnost SkyOne vznikla loni v červenci, jejími společníky jsou Ján Kadlečík a společnost Chironax Trade.

Tagy Letiště Piešťany PZE Sky One SK
33 komentářů