Na nejvytíženějším úseku D5 končí omezení, práce jsou hotovy s týdenním předstihem

D5 u Chrášťan. Foto: ŘSDD5 u Chrášťan. Foto: ŘSD

Oprava probíhala za plného provozu v místě, kde denně projede přes 50 tisíc aut.

Na začátku dálnice D5 ještě na okraji Prahy skončí od zítřka omezení, které komplikovalo provoz od loňského roku. Důvodem byla oprava mostů u Chrášťan, kterým akce s rozpočtem téměř 70 milionů korun prodloužila životnost o dalších patnáct let.

V roce 2021 proběhla oprava mostů v pravém jízdním pásu dálnice ve směru na Plzeň. V letošním roce se pracovalo na obou mostech v jízdním pásu na Prahu. Podle Martina Bučka z týmu ŘSD jsou práce hotové a v neděli v dopoledních hodinách projedou řidiči úsekem bez omezení v běžném režimu vedení provozu na dálnici 2+2 jízdní pruhy. Hotovo je o týden dříve.  „S dílčím omezením je nutné ještě počítat na silnicích III. tříd pod oběma mosty v souvislosti dokončovacími pracemi v jejich okolí a demontáží lávek říms,“ řekl Buček.

Oprava probíhala za úplného provozu na dálnici D5. S více než 50 tisíci auty denně jde o nejvytíženější úsek dálnice D5. Na mostech byla provedena výměna kompletního mostního svršku a jeho vybavení, byla vybetonovaná nová spřažená deska a aplikována nová hydroizolace. Spodek a boky nosné konstrukce v pásu nad přemosťovanými komunikacemi byly sanovány včetně nejvíce porušené části opěr. Statika pilířů byla zesílena obetonováním (zvětšením jejich průřezu). Opravou prošlo rovněž odvodnění mostu.

Tagy D5 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
8 komentářů