Na začátku D5 na okraji Prahy začala oprava dvou dálničních mostů

Rozvadovská spojka. Pramen: Aktron/Wikimedia Commons.Rozvadovská spojka. Pramen: Aktron/Wikimedia Commons.

Oprava se týká úseku, kde denně projede přes 26 tisíc vozidel.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo o víkendu přípravu opravy mostu na samém počátku D5 na rozhraní Prahy a obce Chrášťany. Dopravní omezení začalo v sobotu a potrvá až téměř do konce roku. Jde o mimořádně vytížený úsek, kterým denně projede kolem 26 tisíc vozidel.

Důvodem oprav dvou mostů je jejich špatný technický stav. „U obou mostů se budou opravovat jejich obě části, tedy vždy najednou poloviny mostu v pravém jízdním pásu a následně také druhé poloviny ležící v levém jízdním pásu ve směru na Prahu,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Zakázku za 68,7 milionu korun získala společnost Hobst, na dokončení má 252 dnů.

O víkendu začaly na mostech přípravné práce, které umožní v průběhu oprav mostů vedení dopravy v režimu 2+2. Jedná se o vybudování 120 metrů dlouhého přejezdu středového dělicího pásu v ulici Rozvadovská spojka v blízkosti MÚK EXIT Třebonice (D0-D5). Ten se bude nacházet na tělese komunikace Rozvadovská spojka ležícího na straně mimoúrovňové křižovatky blíže k centru na úrovni obce Třebonice, kde je součástí Radlické radiály.

Od pondělí pak zahájíme práce na provedení podvrtů pod ulicí Rozvadovská spojka pro kabelové vedení přemístěných sloupů veřejného osvětlení. Toto pracovní místo se bude nacházet v těsné blízkosti MÚK dálnic D5 a DO ve směru do centra od dálnice D5 v km -0,760 a v km -0,885,“ dodal Buček.

Mapa omezení na D5. Foto: ŘSD

Mapa omezení na D5. Foto: ŘSD

V levém jízdním pruhu (směr centrum) bude provedena uzavírka odstavného a části připojovacího pruhu, doprava z dálnice D5 na Rozvadovskou spojku bude vedena 1 jízdním pruhem + připojovacím pruhem z dálnice D0. V pravém jízdním pruhu bude provedena uzavírka odstavného a části odbočovacího pruhu. Odbočení na dálnici D0 bude umožněno.

Uvedený režim dopravy je v tomto místě plánovaný do 25. 3., kdy dojde k přestavbě dopravně inženýrského opatření v souvislosti se zahájením výstavby samotného přejezdu středového dělicího pásu. Se zahájením této etapy bude v obou jízdních pásech komunikace ul. Rozvadovská spojka uzavřen levý jízdní pruh.

Tagy D0 D5 Hobst praha Ředitelství silnic a dálnic Rozvadovská spojka ŘSD
9 komentářů