Na letiště vlakem i s garancí při zpoždění. Austrian Airlines rozšiřují spolupráci s ÖBB

Odstavená letadla Austrian Airlines ve Vídni. Foto: AustrianOdstavená letadla Austrian Airlines ve Vídni. Foto: Austrian

Z Lince či Salcburku budou vlaky na Schwechat jezdit už každých 30 minut.

Rakousko ukazuje, jak důležité je kolejové spojení s hlavním letištěm v zemi a jak komfortně může vypadat alternativa k automobilové dopravě k terminálům.

Službu AIRail, která propojuje přímými vlakovými linkami centra Lince, Salcburku a Grazu s vídeňským letištěm Schwechat, provozují obě společnosti už od roku 2014. Od 10. prosince, kdy začne platit nový jízdní řád, se kapacita úspěšného projektu výrazně zvýší.

Kvůli vysoké poptávce přibude dalších 18 spojení letiště se západorakouskými městy, takže se interval sníží na 30 minut. Celkem bude v tomto směru jezdit 50 vlaků denně.

Další deset spojení na letiště bude mít východorakouský Graz.

Spolupráce umožňuje cestujícím dostat se na nebo z letiště vlakem aniž by k letence s Austrian potřebovali dokupovat jízdenku. Navíc jim dopravci garantují spojení i v případě, že se letadlo či vlak zpozdí nebo dojde k jiné nepředvídané okolnosti.

Austrian narazil s reklamou na udržitelné lety, podle soudu klamal klienty

Jsem přesvědčena, že pro každou cestu, v závislosti na individuálních časových a rozpočtových omezeních, existuje správná kombinace druhů dopravy. Rozšířením naší nabídky bude kombinované cestování ještě atraktivnější,“ uvádí ředitelka Austrian Airlines Annette Mannová.

V obou hlavních směrech zajišťují spojení vlaky Railjet. Cestující mohou i na kolejích sbírat věrnostní míle letecké společnosti, navíc mají zajištěno wifi připojení a poukaz na občerstvení v jídelním voze. Pokud má cestující letenku do byznys třídy, může také zdarma navštívit nádražní salonky ÖBB.

Tagy Austrian Airlines ÖBB Rakousko trať na Schwechat
27 komentářů