Na Kolínsko míří nové autobusy SOR, dopravce OAD jich kupuje dvacet

Autobus SOR NS12. Foto: SOR LibchavyAutobus SOR NS12. Foto: SOR Libchavy

Společnost Okresní autobusová doprava Kolín (OAD Kolín) uzavřela tendr na dvacítku nových autobusů na zemní plyn. Vítězem se stal výrobce

Společnost Okresní autobusová doprava Kolín (OAD Kolín) uzavřela tendr na dvacítku nových autobusů na zemní plyn. Vítězem se stal výrobce SOR Libchavy, který zvítězil s cenou 118,3 milionu bez DPH. Výsledek byl zveřejněn ve věstníku veřejných zakázek.

Jde o nízkopodlažní dvanáctimetrové autobusy, které budou nasazovány na příměstské linky Pražské integrované dopravy na Kolínsku. Autobusy budou splňovat standardy PID, budou například klimatizované. „Předpokládané období dodávky autobusů je květen až červen 2020,“ uvedl mluvčí dopravce Miroslav Slaný.

Soutěže se zúčastnili dva zájemci, vedle SORu podala nabídku i Scania. Ta podle Slaného přišla s cenou 126,7 milionu korun bez DPH. Předpokládaná cena byla 110,7 milionu korun bez DPH, obě nabídky tak byly vyšší.

OAD Kolín je součástí dopravní skupiny Z-Group Zdeňka Zemka. Mimo jiné zajišťuje i kolínskou MHD, kterou v sobotu převzala od Arrivy. Smlouvu s městem má na deset let.

Tagy OAD Kolín SOR Libchavy
34 komentářů