Na D1 padnou tři mosty, dálnice bude v noci ze soboty na neděli zavřená

Demolice mostu na D1. Pramen: Metrostav a.s.Demolice mostu na D1. Pramen: Metrostav a.s.

Dělníky, kteří modernizují dálnici D1, čeká o víkendu nebývalá operace. Za noc musejí zdemolovat a odklidit tři nadjezdy a vybudovat

Dělníky, kteří modernizují dálnici D1, čeká o víkendu nebývalá operace. Za noc musejí zdemolovat a odklidit tři nadjezdy a vybudovat jeden provizorní. Dálnice proto bude v noci ze soboty na neděli mezi Devíti Kříži a Ostrovačicemi uzavřená. Dosud se v jednom termínu bouraly maximálně dva mosty.

V rámci modernizace padnou nadjezdy na kilometrech 175,3, 176,4 a 177,6, zbudován bude provizorní nadjezd mezi obcemi Domašov a Javůrek. Přípravné práce začnou v sobotu ve 13:00, od kdy bude provoz veden jen v jednom pásu v režimu 1+2. Úplná uzavírka dálnice pak má nastat v 19:00 a skončit by měla v neděli v 9:00. Dokončovací práce s provozem 1+2 budou pokračovat až do odpoledních hodin.

Úsek D1 Devět Křížů - Ostrovačice a objízdná trasa. Pramen: ŘSD

Úsek D1 Devět Křížů – Ostrovačice a objízdná trasa. Pramen: ŘSD

„První květnový víkend bude následovat demolice zbývajících dvou nadjezdů a následně bude zahájena modernizace středního dělicího pásu,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký. Desetikilometrový úsek Devět křížů – Ostrovačice je posledním, kde začaly modernizační práce (když nepočítáme most Šmejkalka). Stavba začala letos v březnu, hotovo má být příští rok v září. Zhotovitelem je Metrostav, smluvní cena činí 1,7 miliardy bez DPH.

Modernizace dálnice D1

– v rámci modernizace D1 bylo dosud zprovozněno 90 kilometrů dálnice

– v letošním roce probíhají práce na 71 kilometrech

– na konci letošního roku bude celkově zmodernizováno 127 km

– v roce 2021 bude zprovozněno zbývajících 34 km

Tagy D1 modernizace demolice mostu metrostav ŘSD úsek 23 Devět křížů - Ostrovačice
1 komentář