Další úsek D1 je hotov. V úterý skončí omezení mezi Koberovicemi a Humpolcem

Práce na D1 v úseku Humpolec - Větrný Jeníkov. Foto: SkanskaPráce na D1 v úseku Humpolec - Větrný Jeníkov. Foto: Skanska

Modernizace stále běží na úsecích Velký Beranov - Měřín a Devět Křížů - Ostrovačice.

Přesně po dvou letech modernizačních prací se v úterý řidiči na D1 u Humpolce dočkají opět plnohodnotné dálnice. „V neděli zahájíme postupné odstraňování dopravního opatření, které skončí 28. září dopoledne,“ sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí stavební firmy Eurovia, která devítikilometrový úsek Humpolec – Koberovice staví.

Dnes se v úseku jezdí v režimu zúžených pruhů 2+2, rychlé pruhy jsou uzavřeny. Pracuje se ve středním dělícím pásu. V úterý omezení skončí, dokončovací práce budou pokračovat už jen mimo těleso dálnice a také na odpočívce Speřice. Tyto práce budou probíhat mimo zimní technologickou přestávku do konce května příštího roku.

Modernizace úseku Koberovice – Humpolec zahrnovala kompletní výměnu povrchu (místo asfaltu byl položen beton), výměnu dvou mostů, rekonstrukci dalších dvou mostů, opravu mimoúrovňové křižovatky Humpolec, odpočívky Humpolec vpravo a odpočívky Speřice. Práce mají vyjít dle smlouvy na 1,1 miliardy.

Modernizace stále běží na úsecích Velký Beranov – Měřín a Devět Křížů – Ostrovačice. Eurovia také v rámci reklamace opravuje úsek Soutice – Loket, který byl dokončen už před rokem; popraskal na něm ale beton.

Tagy D1 D1 modernizace eurovia úsek 11 Koberovice - Humpolec
6 komentářů