MRCE pořizuje dalších čtrnáct vectronů MS ve verzi i pro Česko

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách pro MRCE. Foto: SiemensLokomotiva Siemens Vectron v barvách pro MRCE. Foto: Siemens

Siemens již překonal hranici 1500 objednávek na lokomotivy Vectron.

Společnost Mitsui Rail Capital Europe (MRCE), která poskytuje komplexní služby v oblasti pronájmu lokomotiv, uplatnila opci na pořízení dalších 14 lokomotiv Siemens Vectron MS. Lokomotivy plánuje využít v Německu, Rakousku, Maďarsku, Polsku, České republice, na Slovensku, v Rumunsku a Nizozemsku. Počet lokomotiv této řady v majetku MRCE se tak navýší na 147.

„Velmi nás těší, že náš dlouholetý zákazník MRCE dále rozšiřuje svůj lokomotivní park Vectronů. To, že nám MCRE dává důvěru, ukazuje, že jsou lokomotivy Vectron symbolem spolehlivosti a flexibility v evropské osobní i nákladní dopravě,“ řekl Albrecht Neumann, CEO pro kolejová vozidla koncernu Siemens Mobility.

MRCE chce s novými lokomotivami dál expandovat mezi dopravci zejména pro přeshraniční výkony. Vícesystémové lokomotivy Vectron MS pro MRCE mají výkon 6,4 MW a dosahují maximální rychlosti 160 km/h. Lokomotivy budou vyrobeny v závodě Siemens Mobility v Mnichově-Allachu a budou vybaveny jednotným evropským zabezpečovačem ETCS i příslušnými národními vlakovými zabezpečovacími systémy.

Od uvedení lokomotiv Vectron na trh prodala společnost Siemens Mobility více než 1 500 těchto lokomotiv 62 zákazníkům v 16 zemích. V souhrnu lokomotivy Vectron dosud najely v provozu více než 600 milionů kilometrů a jsou schváleny pro provoz ve 20 evropských zemích.

Tagy Mitsui Railway Capital Europe MRCE Siemens Mobility Siemens Vectron
13 komentářů