Mladá Boleslav vypsala soutěž na 17 nových autobusů pro MHD

Autobusy Iveco Urbanway v Mladé Boleslavi. Foto: Dopravní podnik Mladá BoleslavAutobusy Iveco Urbanway v Mladé Boleslavi. Foto: Dopravní podnik Mladá Boleslav

Autobusy mají být dodávány postupně do roku 2027.

Dopravní podnik Mladá Boleslav (DPMLB) chystá velkou modernizaci svého vozového parku. Vypsal soutěž na dodávku celkem 17 nových nízkoemisních autobusů. Poslední velká soutěž na nové autobusy proběhla v roce 2017, kdy Iveco postupně dodalo 21 autobusů.

Odhadovaná cena zakázky je 130 milionů korun. Město chce nákup financovat z evropské dotace, konkrétně z IROP v rámci ITI (Integrované teritoriální investice) Mladá Boleslav. Cena bude mít v hodnocení 70 % váhu, 20 % připadá na celkovou obsaditelnost a 10 % na podíl nízkopodlažní plochy z celkové plochy autobusu. Dopravce počítá s postupným nakupováním, smlouva bude platit do poloviny roku 2027. Letos do konce listopadu chce DPMLB čtyři vozy, příští rok také a pak vždy každý rok tři kusy.

Podle podmínek soutěže má jít o klasické dvanáctimetrové autobusy. Dopravce nespecifikuje typ paliva, uvádí pouze, že má jít o nízkoemisní vozidla. Mají být nízkopodlažní a kompletně klimatizované. Nedávno Mladá Boleslav oznámila, že chce využívat v MHD bioplyn ze své nové stanice na zpracování bioodpadu. Na plyn už jezdí stávající autobusy Iveco Urbanway.

Tagy Dopravní podnik Mladá Boleslav DPMLB Mladá Boleslav
27 komentářů