Mladá Boleslav zavře kvůli opravám hlavní třídu. Využije opuštěného města

Budova Škoda Auto, foto: Zdopravy.cz/Jan SůraBudova Škoda Auto, foto: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Během celozávodní dovolené Škody Auto se město tradičně vyprázdní. Zaměstnance nahradí stavební stroje.

V pondělí začíná celozávodní dovolená Škoda Auto, která potrvá dva týdny. Pro Mladou Boleslav to znamená, že město jako každý rok teoreticky opustí přes 20 tisíc zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků, řada obchodů a služeb se kvůli tomu uzavře.

Radnice toho letos využije k celkové opravě nejrušnější městské třídy Václava Klementa, která tvoří páteř spojující starou a novou část města.

Celoplošná oprava povrchu vozovky bude znamenat úplnou uzavírku provozu. Stavební práce i uzavírka budou rozděleny do dvou etap. První potrvá od 22. do 26. července a třída Václava Klementa bude v této době uzavřená od křižovatky s Jaselskou po Škoda Muzeum, uzavřeno bude rovněž zhruba 800 metrů Laurinovy ulice na obě strany od křižovatky u Bičíků.

V druhé etapě bude třída uzavřena pouze v úseku mezi Jaselskou a Laurinovou ulicí, křižovatka Laurinovy a třídy Václava Klementa už bude průjezdná. Stavební práce v tomto úseku potrvají od 26. července do 6. srpna.

S tím souvisí také přechodná úprava provozu v přilehlých ulicích. Dotkne se také ulic Jičínská, Jaselská, Havlíčkova, Ptácká, Nádražní, Pražská, Na Radouči, U Stadionu, Blahoslavova, Husova, Pezinská, Boženy Němcové, Purkyňova, Tylova, Sirotkova a Jiráskova. Právě tudy totiž povedou objízdné trasy.

Změny MHD a dálkových autobusů

Zcela jinak budou jezdit autobusy MHD. Uzavřou se zastávky Na Výstavišti (pro linky B, C, RA, RB, 20, 30, 31, 33, 40, 41, 42, 50, 60, 61, 70, 71, 72, 73, 80), Pod Nemocnicí (pro linky A, B, RA, 40) a Škoda, 3.vrátnice (linka A).

Objízdná trasa pro autobusy městské hromadné dopravy bude vedena ulicemi U Stadionu, Havlíčkova a Jaselská. Autobusy budou nadále obsluhovat zastávky Václava Klementa a Autobusové stanoviště.

Na dočasnou změnu se musí připravit i cestující Pražskou integrovanou dopravou, v době rekonstrukce třídy Václava Klementa budou zrušeny zastávky PID Jaselská VZP, U Sportu, Náměstí Republiky a Na výstavišti, všechny spoje linek 715, 736 a 737 jsou ukončeny v zastávce Mladá Boleslav, autobusové stanoviště.

Kompletní změny v jízdních řádech regionálních i dálkových spojů jsou k dispozici na stránkách dopravce Arriva.

Dopravní opatření během uzavření třídy Václava Klementa v Mladé Boleslavi. Foto: Magistrát MBDopravní opatření během uzavření třídy Václava Klementa v Mladé Boleslavi. Foto: Magistrát MBDopravní opatření během uzavření třídy Václava Klementa v Mladé Boleslavi. Foto: Magistrát MBDopravní opatření během uzavření třídy Václava Klementa v Mladé Boleslavi. Foto: Magistrát MBDopravní opatření během uzavření třídy Václava Klementa v Mladé Boleslavi. Foto: Magistrát MB
Tagy Arriva Arriva autobusy Dopravní podnik Mladá Boleslav Mladá Boleslav Škoda Auto změny linek
Žádné komentáře