Ministerstvo dopravy potvrdilo změnu územního rozhodnutí pro dalších 16 kilometrů D35

D35 u Úlibic. Foto: ŘSDD35 u Úlibic. Foto: ŘSD

ŘSD počítá se zahájením stavby v roce 2023.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) překonalo další překážku v povolování pokračování dálnice D35 z Královéhradeckého kraje směrem na severozápad do Libereckého kraje.

Ministerstvo dopravy zamítlo rozklad občana Ostroměře proti změně územního rozhodnutí pro stavbu dálnice v úseku Úlibice – Hořice, které vydal na počátku roku krajský úřad. ŘSD tak může pokračovat v přípravě. Vyplývá to z dokumentu na úřední desce. Nelze proti němu již podat rozklad.

Pro 16,3 kilometrů dlouhý úsek původně ŘSD získalo územní rozhodnutí už v roce 2016, postupně ale došlo k řadě změn v projektu. Podle mluvčího ŘSD Jana Studeckého jde například o doplnění přístupových komunikací na pozemky, aktualizaci průběhu stávajících inženýrských sítí, úpravy mostních objektů na základě výsledků podrobného geotechnického průzkumu, rozšíření mostu přes silnici II/327 (u Chomutic) nebo přeložka samotné silnice. Došlo také k úpravě protihlukových stěn a posunu retenční nádrže u Bukovky. „Předpoklad podání žádosti o stavební povolení je ve druhé polovině příštího roku,“ dodal Studecký.

D35, úsek Úlibice - Hořice.

D35, úsek Úlibice – Hořice.

Nový úsek vyvede dopravu především z Konecchlumí a Ostroměře. Odhadované náklady jsou 4,179 miliardy korun. Podle informačního letáku je na stavbě jediná mimoúrovňová křižovatka Chomutice. ŘSD má aktuálně vykoupeno již 98 % potřebných pozemků. Počítá s tím, že stavba by mohla začít v roce 2023.

V Hořicích naváže na úsek do Sadové, pro který má ŘSD již stavební povolení. U Úlibic se naopak počítá se stavbou nejdříve v roce 2025.

Tagy D35 D35 Úlibice - Hořice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
31 komentářů