Miliardová stavba obchvatu Karviné pokročila, hotovo bude do dvou let

Stavba obchvatu Karviné. Foto: ŘSDStavba obchvatu Karviné. Foto: ŘSD

Nová trasa bude hotová do roku 2023.

Společnost Skanska pokročila s výstavbou tří kilometrů dlouhého obchvatu Karviné, který bude přeložkou silnice I/67. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se aktuálně staví na několika místech.

„Během posledních týdnů stavba pokračovala díky příznivému počasí. V celé trase navržené silnice proběhla pokládka geotextilie a sanační vrstvy. Zároveň lokálně docházelo k tvorbě vertikálních odvodňovacích drénů vhodných za účelem vysušení podloží,“ popsal aktuálně průběh prací mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Podle něj pokračují stavební práce na konci plánované přeložky silnice I/67, kde Skanska začala s násypem do jezera. „Kompletně je již dokončena přeložka plynového vedení v hlavní trase. Práce se nezastavily ani v procesu tvorby realizační dokumentace stavby a odborníci se rovněž připravují na vybudování mostu přes řeku Olši,“ dodal Mazal.

Skanska zakázku získala za 899 milionů korun bez DPH, stavba začala v polovině roku. Obchvat, který bude přeložkou silnice I/67, má především vyvést tranzitní dopravu z města. Trasa se díky novostavbě zkrátí z dnešních čtyř kilometrů zhruba o kilometr. Hotovo má být v roce 2023.

Trasa je projektována jako polovina plánovaného čtyřpruhového obchvatu Karviné s tím, že na konci úseku bude komunikace vybudována v plné šířce, aby se v budoucnu předešlo těžkostem při napojování na mimoúrovňovou křižovatku se silnicí I/59.

Stavba obchvatu Karviné. Foto: ŘSDStavba obchvatu Karviné. Foto: ŘSDStavba obchvatu Karviné. Foto: ŘSDStavba obchvatu Karviné. Foto: ŘSDStavba obchvatu Karviné. Foto: ŘSDJihozápadní obchvat Karviné. Pramen: ŘSD

Tagy I/67 karviná obchvat Karviné Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Skanska
58 komentářů