MHD Kladno zavede přímé spoje Švermov – Kročehlavy

Autobusy kladenské MHD. Pramen: Město KladnoAutobusy kladenské MHD. Pramen: Město Kladno

Přímá linka mezi Švermovem a Kročehlavami pojede pod dvěma čísly: 601 a 602.

Město Kladno od 1. dubna zavede přímé spoje MHD Švermov – Kročehlavy. Nové přímé spoje pojedou v ranní a odpolední dopravní špičce na trase mezi Ronovkou a nákupním centrem Oaza. Mezi 18. a 19. hodinou bude také posílena linka 602. Nově vyrazí každých 15 minut, celkově v tomto intervalu vyjede pět párů spojů oproti dosavadním třem. Oznámilo to město na svých stránkách.

Kladno dle vlastního prohlášení reaguje na požadavky obyvatel Švermova, kteří jsou nespokojení poté, co Středočeský kraj omezil linku 330. Kraj po městě požaduje příspěvek na své linky, což Kladno odmítá.

„Spor ohledně dopravní obslužnosti s krajem, který se podle nás chová nezákonně, ale musíme dohrát do konce,“ uvedl primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). Kladno nicméně s žalobou na kraj neuspělo.

Město nicméně spolupráci s krajem nezavrhuje. „Připravili jsme návrh smlouvy a pokud se nám podaří dohodnout se Středočeským krajem na spravedlivé úhradě protarifovací ztráty, je město Kladno připraveno jednat o tarifní integraci MHD Kladno do tarifního systému PID. Bude tedy na Středočeském kraji, jak se k návrhům města Kladna postaví,“ dodal náměstek primátora Robert Bezděk (ANO 2011).

Přímá linka mezi Švermovem a Kročehlavami pojede pod dvěma čísly: 601 a 602. „Zvolili jsme variantu přímého autobusu, který projede celou trasu pod dvěma čísly různých linek, protože se jedná o jednodušší administrativní řešení. Není nutná změna licence pro úpravu trasy a řešení proběhne pouze schválením změny jízdního řádu,“ vysvětlil ředitel MHD ČSAD Kladno Ludomír Landa.

Přímé spoje – příklad:

Autobus na lince 602 vyjede v 5:44 hod. z Ronovky, příjezd na Nám. Svobody v 6:03 hod., změna na linku 601, odjezd z Nám. Svobody v 6:04 hod., příjezd OAZA v 6:19 hod.

Cestující nepřesedá a přečíslování autobusu se jej netýká. V jízdním řádu spoje označené poznámkou „S“ s vysvětlením „spoj pokračuje ze zastávky Nám. Svobody jako linka 601 do zastávky OAZA (přímý spoj)“.
Na transparentech autobusu již od výjezdu ze zastávky Ronovka rotuje informace „spoj pokračuje ze zastávky Nám. Svobody jako linka 601 (přímý spoj)“. Stejný model bude fungovat v opačném směru.

Tagy ČSAD MHD Kladno Kladno
14 komentářů