Luxair si objednal čtyři Boeingy 737 MAX 7, bude jejich prvním zákazníkem v Evropě

Boeing 737 MAX 7 v barvách letecké společnosti Luxair. Zdroj: BoeingBoeing 737 MAX 7 v barvách letecké společnosti Luxair. Zdroj: Boeing

Pro vlajkového dopravce Lucemburska jde o další nákup u Boeingu, letos v březnu si už objednal čtyři letouny 737 MAX 8. Než je stihne převzít, pronajme si ještě letos dva tyto stroje.

Americký výrobce letadel Boeing našel prvního zákazníka pro Boeingy 737 MAX 7 v Evropě. Čtyři nejmenší stroje z generace 737 MAX si koupí letecká společnost Luxair. Akvizice byla oznámena na Pařížském aerosalonu.

Pro vlajkového dopravce Lucemburska jde o další nákup u Boeingu, letos v březnu si už objednal čtyři letouny 737 MAX 8. Než je stihne převzít, pronajme si ještě letos dva tyto stroje. První se již připravoval v ostravských opravnách JOB AIR Technic.

Luxair již provozuje čtyři Boeingy 737-700 a čtyři 737-800. Výraznou část jeho flotily tvoří také jedenáct turbovrtulových Bombardierů Q400. Pronajímá si také dva Embraery ERJ 190, aktivně létá podle dostupných informací jen jeden. Nové MAXy mají přispět k zajištění dlouhodobé budoucnosti aerolinky, nabídnout jejím cestujícím flexibilitu v celé síti destinací a výrazně snížit spotřebu paliva.

Objednávky na Boeingy 737 MAX ve verzi 7 nejsou zatím u dopravců rozšířeny, nejvýraznějším zákazníkem je asi americký Southwest. Letecká společnost čeká na přibližně dvě stovky těchto strojů. Proces schvalování nejmenšího typu z generace 737 MAX nicméně stále trvá, výrobce však věří, že by ho mohl americký Federální úřad pro letectví (FAA) stihnout ještě do konce tohoto roku.

Tagy 737 MAX 7 boeing Boeing 737 MAX LG LGL Lucembursko Luxair
9 komentářů