JOB AIR Technic začal s údržbou Boeingů 737 MAX, první připraví pro Luxair

První Boeing 737 MAX v opravnách JOB AIR Technic na ostravském letišti. Foto: JOB AIR TechnicPrvní Boeing 737 MAX v opravnách JOB AIR Technic na ostravském letišti. Foto: JOB AIR Technic

Ostravské opravárenské centrum JOB AIR Technic získalo od Úřadu pro civilní letectví oprávnění k údržbě letounů Boeing 737 MAX zkraje loňského roku.

Do opravárenského střediska JOB AIR Technic na ostravském letišti zamířil první Boeing 737 MAX 8. Letoun nesoucí registraci EI-GGL a nekompletní zbarvení předchozího provozovatele Air Italy přistál v Mošnově 17. března v dopoledních hodinách.

Nyní jej čeká nezbytná plánovaná údržba před předáním novému zákazníkovi, k čemuž by mělo dojít v dubnu. Létat bude u lucemburské vlajkové letecké společnosti Luxair. Deníku Zdopravy.cz to potvrdil obchodní ředitel JOB AIR Technic Leoš David.

JOB AIR Technic získal od Úřadu pro civilní letectví oprávnění k údržbě letounů Boeing 737 MAX zkraje loňského roku.

Jsme rádi, že se nám podařilo získat oprávnění umožňující těžkou údržbu této nové generace letadel. Stejně jako Airbus A320neo bude Boeing 737 MAX typem stroje, který bude hrát ve světě narrow body, tedy úzkotrupých letadel, v příštích letech hlavní roli,“ uvedl tehdy šéf JOB AIR Technic Vladimír Stulančák.

Těžkou údržbu MAXů může v Česku provádět i ruzyňská firma Czech Airlines Technics (CSAT), která majetkově patří pod státní Letiště Praha.

První Boeing 737 MAX v opravnách JOB AIR Technic na ostravském letišti.
Foto: JOB AIR TechnicPrvní Boeing 737 MAX v opravnách JOB AIR Technic na ostravském letišti.
Foto: JOB AIR TechnicPrvní Boeing 737 MAX v opravnách JOB AIR Technic na ostravském letišti.
Foto: JOB AIR Technic
Tagy Boeing 737 MAX Job Air Technic Letiště Ostrava mošnov OSR
1 komentář