Loučení s „Mochovandou“. KŽC Doprava dnes jezdí s třívozovou soupravou

Motorový vůz společnosti KŽC Doprava v Mochově. Pramen: KŽC DopravaMotorový vůz společnosti KŽC Doprava v Mochově. Pramen: KŽC Doprava

Provoz na středočeské lokálce končí opětovně po 3,5 roku od obnovení. Důvodem je podle kraje nezájem cestujících.

Trať 233 Čelákovice – Mochov se dnes opětovně loučí s pravidelnou osobní dopravou. Společnost KŽC Doprava, která zde jezdila od obnovení provozu v dubnu 2018, proto v rámci rozlučky dnes na trať výjimečně nasadila třívozovou soupravu ve složení 810+010+810.

Mezi příjezdem vlaku 18324 v 16:02 do Mochova a odjezdem vlaku 18325 v 16:37 z Mochova proběhne podle KŽC Doprava „malý happening podobný těm, které se při loučení na železnici dělají“. Mezi dalšími vlaky při obratu probíhají fotojízdy.

„Vězte, že v nějaké podobě se vlaky v budoucnu na trať vrátí a že KŽC nenechá „Mochovandu“ na pospas osudu tak, jak tomu nebylo nikdy v minulosti,“ napsal v pozvánce na akci šéf KŽC Doprava Bohumil Augusta.

Provoz na trati ruší Středočeský kraj jako objednatel, důvodem je nedostatečná poptávka ze strany cestujících. Trať trpěla nedostatkem zájmu i před pandemií koronaviru. V roce 2019 přepravilo šest párů vlaků za den v průměru 31 cestujících. Kraj nemůže smlouvu s KŽC Doprava vypovědět, proto se s dopravcem dohodl na přesunu motorového vozu řady 810 na trať z Kralup nad Vltavou do Neratovic na linku S43. Doplní tam provoz Českých drah.

Středočeská lokálka Čelákovice – Mochov ožila provozem v dubnu 2018, a to po více než 11 letech od projetí posledního pravidelného vlaku. Tehdy kraj objednávku zdůvodňoval především zájmem obce Mochov. Nová linka nesla označení S24.

Tagy Čelákovice - Mochov KŽC Doprava Středočeský kraj
68 komentářů