Obrazem: Jedno z nejekologičtějších v Polsku. Lublin má nové autobusové nádraží

Nové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto Lublin

Nádraží splňuje nejvyšší standardy v oblasti udržitelnosti.

Východopolský Lublin získal nové autobusové nádraží. Architektonicky zajímavá stavba sjednocuje na jednom místě dopravu autobusovou, trolejbusovou i železniční. Součástí třípatrové budovy o užitné ploše 18 tisíc metrů čtverečních je také podzemní parkoviště typu Park&Ride pro 174 automobilů.

Výstavba nádraží trvala tři roky. Navrženo bylo jako jedno z nejekologičtějších zařízení tohoto typu v Polsku, přičemž splňuje nejvyšší standardy v oblasti udržitelnosti. Samozřejmostí jsou fotovoltaické panely či tepelná čerpadla.

Pobytová zelená střecha hlavního objektu zaujme vyhlídkovou terasou, dětským hřištěm s lanovým parkem či mobiliářem pro trávení volného času. V okolí nádraží vzniklo téměř 70 míst pro kola typu Bike&Ride a 1,3 kilometru cyklostezek. Celá oblast má sloužit k odpočinku cestujících. Prostor vyplňuje velké množství zeleně.

Projekt vyšel na téměř 340 milionů zlotých, tedy v přepočtu necelé dvě miliardy korun. Více jak polovinu nákladů pokryly Evropské fondy. Investice zahrnovala rovněž modernizaci okolních silnic, včetně výstaby nového odstavného stání pro 122 autobusů či dobíječek pro elektorbusy.

Nové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto LublinNové autobusové nádraží v Lublinu. Zdroj: Facebook.com - Miasto Lublin
Tagy autobusové nádraží Lublin Polsko
61 komentářů