Litoměřice a Prahu propojí na objednávku krajů nová autobusová linka, zajistí ji ČSAD Střední Čechy

Autobus Iveco Crossway ČSAD Střední Čechy. Pramen: ČSAD Střední ČechyAutobus Iveco Crossway ČSAD Střední Čechy. Pramen: ČSAD Střední Čechy

Podle kraje jde o reakci „na náhlý nárůst cen přepravy komerčního dopravce BusLine LK i rozhodnutí o ukončení jeho činnosti“.

Litoměřice a Prahu spojí od 2. září nová autobusová linka 413, na jejíž objednávce se shodly Ústecký a Středočeský kraj. Oznámil to Ústecký kraj, podle kterého jde o reakci „na náhlý nárůst cen přepravy komerčního dopravce BusLine LK i rozhodnutí o ukončení jeho činnosti“. Licence BusLine LK k provozování linkové dopravy v relaci Praha – Litoměřice končí podle kraje 1. září.

Nová linka nabídne cestujícím ve všední dny třináct spojů v časech od 4:50 do 20:50 ve směru do pražských Letňan a třináct spojů v časech od 6:05 do 22:35 z Letňan do Litoměřic. Autobusy budou vyjíždět z autobusového nádraží v Litoměřicích, o víkendu se navíc cestující svezou až na horní nádraží, kde bude zajištěn přestup na linku U11 ve směru Úštěk (a od Úštěku).

Linka bude kopírovat trasu současné linky 909 s několika změnami. Nově bude například zastavovat v zastávce Doksany škola a obslouží zastávky v centrech obcí Dušníky a Ledčice. Vybrané spoje obslouží i zastávku u Základní školy Straškov-Vodochody.

Na lince bude platit tarif DÚK z Litoměřic po Novou Ves, tarif PID pak v celé trase. Náklady na linku 413 budou do konce roku činit 1,6 milionu korun. Zajistí ji ČSAD Střední Čechy. Jízdní řád je na stránkách Ústeckého kraje.

Tagy ČSAD Střední Čechy Litoměřice - Praha Středočeský kraj Ústecký kraj
36 komentářů