Letiště Praha ruší kvůli koronaviru první velkou zakázku

Seskok parašutistů na Letiště Václava Havla. Foto: Letiště PrahaSeskok parašutistů na Letiště Václava Havla. Foto: Letiště Praha

Pandemie koronaviru vedla ke zrušení první velké zakázky na Letišti Praha. Státem vlastněná společnost se rozhodla zrušit zakázku v odhadované

Pandemie koronaviru vedla ke zrušení první velké zakázky na Letišti Praha. Státem vlastněná společnost se rozhodla zrušit zakázku v odhadované hodnotě 130 milionů korun na výstavbu dešťové stoky a opravu části pojezdových drah.

Vyplývá to z informací zveřejněných na profilu zadavatele. „Zadavatel vyhodnotil stávající i očekávané dopady pandemie Covid-19 na leteckou dopravu, množství odbavených cestujících a společnost zadavatele a na základě jím učiněných závěrů se rozhodl zadávací řízení zrušit a případnou realizaci zakázky odsunout na pozdější dobu,“ uvedlo Letiště Praha v písemné zprávě zadavatele.

Letiště stejnou zakázku ruší už podruhé: letos na začátku roku tendr odvolalo kvůli tomu, že nabídky byly příliš vysoké. Do nové soutěže se přihlásily Strabag, Skanska a Metrostav.

Zakázka se týkala stavby páteřní stoky pro dešťovou kanalizaci a obnovu a rozšíření pojezdových drah TWY C, D, F, G, L. „Pokud se situace bude vyvíjet příznivě, mohli bychom v projektu pokračovat příští rok. Vše však bude záviset na dalším vývoji, konkrétně návratu k původním hodnotám leteckého provozu,“ uvedl mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň.

Tagy dopady pandemie Covid 19 letiště praha
21 komentářů