Letiště Praha obnoví během měsíce oblíbené exkurze

Exkurze na Letišti Praha. Foto: Letiště PrahaExkurze na Letišti Praha. Foto: Letiště Praha

„Nejlepší způsob, jak ukázat letiště lidem,“ říká jeho nový šéf.

Po roční pauze budou moct lidé opět navštívit zázemí Letiště Václava Havla, aniž by někam letěli. Vedení Letiště Praha se rozhodlo obnovit oblíbený turistický program, který za svoji existenci získal řadu cen.

„Hledáme řešení, jak je spustit nejpozději do jednoho měsíce,“ řekl dnes při setkání s novináři nový předseda představenstva Jiří Pos. Letiště musí ještě vyřešit problém, kde budou exkurze začínat. Místo pravidelného zahájení a ukončení prohlídek – Terminál 3 – prochází nyní rekonstrukcí. „Máme opakované žádosti zájemců o jejich obnovu. Je to nejlepší způsob, jak letiště ukázat lidem a třeba získat další cestující,“ uvedl Pos. Ten v rozhovoru pro deník Zdopravy.cz uvedl, že chystá také rozšíření valu pro spottery nebo vybudování cyklostezky.

Exkurze byly nejprve přerušeny kvůli pandemické situaci, později úplně zrušeny. Letiště Praha to loni vysvětlilo slabším zájmem i epidemiologickými opatřeními.

Exkurze na Ruzyni začaly v roce 2008, rychle si získaly velkou popularitu a ročně si zázemí Letiště Václava Havla takto prohlédly desítky tisíc lidí. Návštěvníci letiště měli při exkurzích na výběr několik tras, letos došlo k rozšíření jejich počtu na celkem osm. Při většině z nich měli účastníci možnost fotografovat letadla přímo z vyhlídkové plochy či navštívit jinak nepřístupná zákoutí letiště.

Pos dnes uvedl, že chce vylepšit také vztahy s okolními obcemi a městskými částmi a obnovit programy, kterými letiště přispívalo například na kulturní a sportovní akce nebo výměnu oken.

Tagy exkurze na Letiště Praha letiště praha letiště václava havla prg
10 komentářů