Letadlo Pegasus Airlines vyjelo z dráhy už potřetí za dva roky

Vyjetí Boeingu 737-800 společnosti Pegasus Airlines v Trabzonu v lednu 2018Vyjetí Boeingu 737-800 společnosti Pegasus Airlines v Trabzonu v lednu 2018

Dnešní nehoda společnosti Pegasus Airlines v Istanbulu není u turecké nízkonákladové letecké společnosti neznámým jevem. Za poslední dva roky došlo

Dnešní nehoda společnosti Pegasus Airlines v Istanbulu není u turecké nízkonákladové letecké společnosti neznámým jevem. Za poslední dva roky došlo u aerolinky k vyjetí z dráhy už potřetí, naposledy před necelým měsícem.

Ukazuje to databáze leteckých nehod a incidentů na serveru Aviation Herald. K poslednímu případu došlo letos 7. ledna, kdy přistání nezvládli piloti letu ze Šardžá do Istanbulu, rovněž na letiště Sabihy Gökçen. Krátce po doteku ranveje se letadlo stočilo doleva a skončilo zcela mimo ni na trávě. Tehdejší incident se obešel bez zranění, vyšetřování ještě pokračuje. Letadlo se po třech týdnech vrátilo do provozu.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=56&v=IGPNF_Y6-Fc&feature=emb_logo

Ve šrotu naopak skončilo letadlo z nehody v Trabzonu, ke které došlo v lednu 2018. Šlo o let pět let starého boeingu 737-800 z Ankary se 162 cestujícími. Letadlo vyjelo při přistání z dráhy a ocitlo se ve svahu nad Černým mořem. Od sjetí do moře jej zachránilo bahno. Na první pohled hrozivě vypadající nehodu všichni přežili a nikdo nebyl zraněn. Letadlo bylo sešrotováno.

Pegasus Airlines jsou druhou největší tureckou aerolinkou, létají s 82 letadly, patří turecké investiční skupině Esas. Firma létá i do Prahy.

Tagy Pegasus Airlines vyjetí z dráhy
17 komentářů