V Istanbulu sjelo letadlo z ranveje a rozlomilo se. Tři mrtví, 157 zraněných

Nehoda letadla Pegasus Airlines v Istanbulu. Pramen: AnadoluNehoda letadla Pegasus Airlines v Istanbulu. Pramen: Anadolu

(aktualizováno 6:46) Na istanbulském mezinárodním letišti Sabiha Gökçen dnes vyjelo letadlo společnosti Pegasus Airlines z dráhy a rozlomilo se. Informuje

(aktualizováno 6:46) Na istanbulském mezinárodním letišti Sabiha Gökçen dnes vyjelo letadlo společnosti Pegasus Airlines z dráhy a rozlomilo se. Informuje o tom turecká agentura Anadolu.  Původní zprávy o tom, že všichni přežili, se nepotvrdily.  Kvůli nehodě zemřeli tři lidé.

Šlo o let z PC2193 z Izmiru s letadlem Boeing 737-800. Piloti po přistání s letadlem vyjeli z dráhy. Podle televizních záběrů se letoun rozlomil na tři části a začal hořet.

Na palubě bylo 177 cestujících.  Mezi zraněnými jsou i dva piloti, jejich stav je údajně vážný. Podle médií jde o Turka a Jihokorejce.

Podle NTV bylo 155 cestujících na palubě z Turecka a 22 ze zahraničí, mimo jiné z USA, Číny, Iráku či Izraele. Z občanů EU byl na palubě jen jeden Švéd. Češi podle tureckých médií letadlem necestovali.

Data o průběhu letu ukazují, že piloti dosedli velmi pozdě: až na druhém kilometru tříkilometrové dráhy, která navíc byla velmi mokrá.

 

Tagy /C2193 istanbul nehoda Pegasus Airlines SAW vyjetí z dráhy
34 komentářů