Leo Express po oznámení o vstupu Renfe začíná přeskupovat své firmy

Jednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express v Praze - Libni. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czJednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express v Praze - Libni. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Vedení firmy má opustit Leoš Novotný starší.

Pár týdnů po oznámení nákupu polovičního podílu v Leo Express španělským dopravcem Renfe má dojít ve firmě na počátku října k prvním personálním i majetkovým změnám.

Vyplývá to z pozvánky na mimořádnou valnou hromadu, kterou společnost Leo Express Global zveřejnila na svých stránkách. Podle návrhu programu má dojít k převodu podílů ve třech zahraničních společnostech na firmu Leo Express Mobility, kterou aktuálně podle obchodního rejstříku vlastní pouze Leoš Novotný mladší. Jde o podíly dvou firem v Německu (Leo Express Gmbh a Leo Express Connect) a jednu v Polsku (Leo Express Polska).

Mluvčí Leo Express Emil Sedlařík nechce plánované změny komentovat. „Vzhledem k mlčenlivosti plynoucí z podepsané investiční smlouvy nicméně nyní nemůžeme  jednotlivé kroky blíže komentovat,“ uvedl Sedlařík.

Podle programu valné hromady má z postu předsedy představenstva rovněž odstoupit Leoš Novotný starší. Ten do vedení firmy zasedl v prosinci 2019.  Výsledky za loňský rok dopravce zatím neoznámil.

Španělské dráhy Renfe oznámily v srpnu nákup polovičního podílu v Leo Express. Neuvedly však, ve které firmě konkrétně: v Česku je zastřešující společností Leo Express Global, vlaky v tuzemsku jezdí na lince Leo Express, s. r. o. a Leo Express Tenders.

 

Tagy LEO Express renfe
18 komentářů