Krnov chystá soutěž na provozovatele MHD

Autobusy Arrivy pro MHD v Krnově. Foto: ArrivaAutobusy Arrivy pro MHD v Krnově. Foto: Arriva

Rozsah MHD v Krnově se nemá měnit, dopravce získá desetiletou smlouvu.

Krnovská radnice chystá v příštích týdnech vypsání soutěže na provozovatele městské hromadné dopravy. Dosud po městě jezdí autobusy Arrivy Morava.

Město na svých stránkách oznámilo, že přípravy výběru se blíží ke konci. Při výběru zohlední i odpovědi z dotazníkového šetření mezi 170 respondenty. Vítěz soutěže získá smlouvu na deset let. Nabídky na provoz MHD chce mít město pohromadě v květnu.

Krnov na výběru spolupracuje s Vladimírem Návratem. Z jeho návrhů vyplynulo, že město by mělo zachovat současný počet linek, tedy sedm, a také počet vozidel, které je obsluhují a ročně najezdí 280 tisíc kilometrů. Autobusů je nyní šest a jeden náhradní. Jejich budoucí počet ale může ovlivnit zvolený druh pohonu.

Zůstat by mělo současné trasování linek, včetně linky 801, která jezdí od nemocnice přes Kostelec a SPC do Petrova dolu. „V dotaznících jsem se setkal s kritikou, že jednička je okružní a pomalá, ale když se podíváme na její využití, tak ona skutečně funguje. Navíc se nám pro rychlejší přesun z SPC k nemocnici už podařilo zavést kratší spojení, a to linku 803,“ uvedl starosta Tomáš Hradil, který zdůraznil, že MHD v Krnově má velkou konkurenci v pěší chůzi a cyklodopravě, kterou v letošním roce posílí nová služba sdílených jízdních kol. „U nás se velmi rychle dostanete pěšky nebo na kole kamkoli. Tou hlavní skupinou v MHD proto zůstanou žáci, senioři a pracovníci velkých krnovských firem či nemocnice, jimž by měla sloužit především,“ uzavřel starosta.

Tagy Arriva Morava Krnov MHD Krnov
19 komentářů