Arriva ukázala nové autobusy SOR pro třinecký provoz, vyjedou před koncem roku

Nové autobusy SOR NS12 pro třineckou MHD. Pramen: ArrivaNové autobusy SOR NS12 pro třineckou MHD. Pramen: Arriva

Nový rok přinese i několik změn do jízdních řádů městské dopravy v Třinci. Místo 17 linek jich bude jezdit jen 16.

Společnost Arriva, která letos na jaře obhájila v tendru provozování MHD v Třinci a získala smlouvu na dalších deset let, musela obnovit vozový park. K desítce elektrobusů tak přibyla desítka nových dieselových autobusů SOR NS12.

Do ulic města a blízkého okolí vyjedou ještě do konce letošního roku. Nízkopodlažní autobusy pojmou stovku cestujících a jsou mimo jiné vybaveny klimatizací. U středních dveří je manuální výklopná plošina pro cestující na invalidním vozíku. Sedačky výrobce opatřil antibakteriální úpravou.

Nové autobusy SOR NS12 pro třineckou MHD. Pramen: ArrivaNové autobusy SOR NS12 pro třineckou MHD. Pramen: ArrivaNové autobusy SOR NS12 pro třineckou MHD. Pramen: ArrivaNové autobusy SOR NS12 pro třineckou MHD. Pramen: ArrivaNové autobusy SOR NS12 pro třineckou MHD. Pramen: ArrivaNové autobusy SOR NS12 pro třineckou MHD. Pramen: Arriva

Nový rok přinese i několik změn do jízdních řádů městské dopravy v Třinci. Místo 17 linek jich bude jezdit jen 16. Linka 717 se sloučí s linku 701 do jedné trasy. Linka 708 pak pojede po kratší trase v úseku Lyžbice, Kamionka – Železniční stanice. Na jiných linkách jde o kosmetické úpravy, vybrané spoje pojedou o něco dříve nebo později.

Do nového jízdního řádu se zapojí i nové autobusy SOR. Elektrobusy jezdí v Třinci už od roku 2017, kdy na ně Arriva získala evropskou dotaci. Jde o deset elektrobusů Škoda Perun.

Tagy Arriva Arriva Morava Třinec
27 komentářů