dkv-spojujeme

Kritický úsek koridoru stál přes šest hodin kvůli stržené troleji

Stadler Flirt, foto: LEO ExpressStadler Flirt, foto: LEO Express

V údolí Orlice probíhají aktuálně stavební práce a i bez ohledu na mimořádnou událost je zde provoz značně omezen.

(aktualizováno 22:07) Cestující na hlavním koridoru mezi Čechami a Moravou se  v úseku mezi Chocní a Ústím nad Orlicí potýkají dnes s s velkým zpožděním.

Vlak Leo Express LE 1254 dnes v Brandýse nad Orlicí strhl trolej a provoz je tak aktuálně zcela zastaven. Správa železnic nakonec kolem 22. hodiny obnovila provoz.  „Příčiny události zjišťujeme,“ řekl mluvčí Leo Express Emil Sedlařík. Vlaky nabíraly i pětihodinová zpoždění.

K události došlo po 14. hodině v úseku, kde je již nyní kvůli stavebním pracím omezen provoz pouze na jednu kolej. Některé spoje byly zcela odřeknuty, tratí občas projede s náhradní lokomotivou jiná souprava, místy náhradní autobusy. Jde o úsek, který lze jen velmi těžko objet, pouze s dieselovými lokomotivami přes Týniště nad Orlicí a Letohrad.

Kolaps železnice provází i informační kolaps Správy železnic. Správa železnic informuje i mimořádnosti pouze v aplikaci GRAPP, kterou řada cestujících nezná. Na svých stránkách o situaci nemá ani slovo, stejně tak na sociálních sítích.

Tagy LEO Express Správa železnic Top trať 010
318 komentářů