Koleje Śląskie mohou se svým Elfem zajíždět do Bohumína, vlak ukázaly v Ostravě

ELF 2 od výrobce Pesa Bydgoszcz v Ostravě. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářELF 2 od výrobce Pesa Bydgoszcz v Ostravě. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Polský dopravce Koleje Śląskie (Slezské dráhy) získaly od českého Drážního úřadu povolení, na základě kterého mohou provozovat jednotky ELF 2

Polský dopravce Koleje Śląskie (Slezské dráhy) získaly od českého Drážního úřadu povolení, na základě kterého mohou provozovat jednotky ELF 2 až do pohraniční přechodové stanice Bohumín. Firma povolení získala koncem května, informaci přinesl web Železničního magazínu.

„Jednotky mohou být provozovány s cestujícími. Naopak je jim na našem území zakázána rekuperace,“ uvedl mluvčí Drážního úřadu Martin Novák. Dopravce tak může elektrické jednotky od polského výrobce Pesa nasazovat na linky S71 (Katowice – Orzesze – Rybnik – Wodzisław Śląski – Bohumín) a S78 (Racibórz – Krzyżanowice – Chałupki – Bohumín).

Elektrická jednotka Pesa ELF 2.
Autor: Koleje ŚląskieELF 2 od výrobce Pesa Bydgoszcz v Ostravě.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářELF 2 od výrobce Pesa Bydgoszcz v Ostravě.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářELF 2 od výrobce Pesa Bydgoszcz v Ostravě.
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Firma přivezla ukázat ELF 2 na veletrh Raildays v Ostravě, který dnes začal. Vlak je konstruován pro rychlost až 160 kilometrů v hodině.

Tagy bohumín Drážní úřad ELF 2 Koleje Śląskie
24 komentářů