Kraj vylepší silnici ze Šternova do Českého Šternberku, odhad činí 190 milionů

Silnice Šternov - Český Šternberk. Pramen: Google Maps/Středočeský krajSilnice Šternov - Český Šternberk. Pramen: Google Maps/Středočeský kraj

Vozovka šířkově nevyhovuje normovým parametrům, špatný stav vykazují i dva mosty.

Silnice II/111 ze Šternova do Českého Šternberku by se měla vbrzku dočkat rozsáhlé rekonstrukce. Radní Středočeského kraje tento týden schválili projektový záměr a jeho zařazení do zásobníku chystaných staveb.

Komunikace je ve špatném stavu, místy jsou vidět podélné praskliny, při povodních v roce 2013 utrpěl i svah, který je třeba zajistit. „Kromě toho vozovka šířkově nevyhovuje normovým parametrům, špatný stav vykazují i dva mosty. Cílem projektu tedy není jen rekonstrukce a zajištění odpovídajícího technického stavu, ale i zlepšení bezpečnosti a výkonu letní a zimní údržby,“ uvedl radní pro oblast silniční dopravy Karel Bendl.

Práce mohou podle kraje začít fakticky ihned, podmínkou je ovšem získání dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Kraj předpokládá, že náklady na modernizaci zhruba čtyř kilometrů přesáhnou 190 milionů korun včetně DPH.

Tagy II/111 Šternov - Český Šternberk Středočeský kraj
5 komentářů