Koženky, první ES 499.0 a dobové uniformy. Z Prahy do Bratislavy vyjede Retro Slovenská Strela

Lokomotiva 350.016. Foto: Petr PolákLokomotiva 350.016. Foto: Petr Polák

Vlak pojede v den, kdy se v Bratislavě bude konat velká železniční přehlídka RENDEZ.

Společnost ReViRail vypraví v sobotu 9. září u příležitosti oslavy 175. výročí zahájení železniční dopravy na Slovensku netradiční vlak. Ve spolupráci s Železničním Muzeem Slovenské republiky a ČD Nostalgie pojede z Prahy do Bratislavy Retro Slovenská Strela.

Cestující, kteří se rozhodnou cestovat tímto vlakem, se ocitnou v atmosféře osmdesátých let. Do čela historické soupravy se postaví první dvousystémová lokomotiva československých státních drah ES 499.0 a nebude chybět ani vlakový personál v dobových uniformách. Cílem cesty je bratislavské Východní nádraží, známé také jako RENDEZ, kde se budou konat oslavy spojené s přehlídkou historických lokomotiv nejen ze Slovenska.

Historickou soupravu tvořenou „koženkami“ doplní jídelní vůz Nostalgické Vlaky CZ, který nabídne bohatý výběr jídel a nápojů. Tradičně bude k dispozici pivo z řemeslných pivovarů a také další alkoholické a nealkoholické nápoje. Jízdenky s místenkami je možné zakoupit online na webových stránkách nostalgickevlaky.cz,

Speciální výroční vlak vyjede z pražského hlavního nádraží v 5:45 a bude zastavovat v Praze Libni, Praze Běchovicích, Kolíně, Čáslavi, Havlíčkově Brodě, Tišnově, Brně a Břeclavi. Předpokládaný příjezd vlaku do Bratislavy (Rendez) je kolem 12:00. Odjezd zpět je plánován přibližně v 18:00 a příjezd do Prahy asi ve 23:00 se zastávkami ve stejných stanicích. Přesný jízdní řád vlaku bude zveřejněn 2-3 týdny předem.

Tagy nostalgické vlaky ReViRail
78 komentářů