Korean Air se vrací do Prahy, létat bude jednou týdně

Boeing 787 Dreamliner společnosti Korean Air v Praze. Foto: Michael HolečekBoeing 787 Dreamliner společnosti Korean Air v Praze. Foto: Michael Holeček

Korean Air nasadí na obnovenou linku Boeing 787-9. Praha je mezi pěti destinacemi v Evropě, kam se jihokorejský dopravce vrací.

Letiště Praha hlásí návrat třetí dálkové linky. Po Qatar Airways a Emirates se vrátí do Prahy také Korean Air.

Provoz zůstane ale značně omezený. Od 21. srpna bude linka mezi Prahou a Soulem v provozu jednou týdně. Ze Soulu poletí letoun v pátek ve 12:45 a v Praze bude v 16:55, zpět poletí až v sobotu v 18:50 s příletem do Soulu v 11:15 v neděli. Před pandemií koronaviru létal Korean Air do Prahy čtyřikrát týdně.

Nezvykle dlouhá přestávka v Praze je pro odpočinek posádky: kvůli rotaci jednou týdně se nevyplatí dopravci mít v Praze druhou posádku na střídání, proto zpět poletí po více než po 24hodinovém odpočinku stejní piloti a letušky. Podobným způsobem nedávno vypravil Korean Air speciální let do Ostravy pro zaměstnance Hyundai.

Na všechny lety bude nasazovat Korean Air Boeing 787-9 Dreamliner, který má kapacitu pro celkem 269 cestujících (24 v business třídě, 245 v ekonomické třídě). Praha se tak zařadí mezi pět vybraných destinací v Evropě, do kterých budou Korean Air znovu létat. Aktuálně má pražské letiště potvrzený obnovený provoz od 32 leteckých společností nabízející přímé spojení do téměř 80 destinací, které jsou cestujícím z Prahy již k dispozici nebo budou obnoveny během následujících týdnů.

Z dálkových linek je v Praze zatím obnoven provoz pouze do Kataru, v srpnu se mají vrátit Emirates.

Tagy ICN Korean Air letiště praha prg Soul
18 komentářů