ČSA ruší s okamžitou platností lety mezi Prahou a Soulem, Korean Air na trase zůstává

Airbus A330-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: ČSAAirbus A330-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: ČSA

České aerolinie dnešním dnem přerušují spojení mezi Prahou a Soulem. Dopravce se ke kroku rozhodl kvůli epidemii koronaviru a velkému

České aerolinie dnešním dnem přerušují spojení mezi Prahou a Soulem. Dopravce se ke kroku rozhodl kvůli epidemii koronaviru a velkému poklesu poptávky. Korean Air, který létá na stejné trase, zatím lety provozuje dál bez omezení.

„ČSA tímto krokem reagují na rostoucí obavy v souvislosti s šířením koronaviru a prudký propad poptávky po letech ČSA do/ze Soulu,“  řekla mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková. Podle ní se k tomuto kroku rozhodl dopravce po důkladném vyhodnocení situace. Opatření je na neurčito.

„Klientům, kteří budou zrušením letů dotčeni, umožňují České aerolinie vrácení peněz v plné výši nebo přesměrování na lety s jinými dopravci,“ dodala DufkováDnešní večerní let do Soulu je zrušen, cestující poletí přes Paříž a dál s Korean Air.

Dnešní let ze Soulu s plánovaným příletem v 16:25 má být posledním. V rezervačním systému ČSA už nejde aktuálně koupit žádné. ČSA létaly do Soulu čtyřikrát týdně.

Korean Air zatím omezení nechystá. „Aktuálně na lince nejsou žádné změny, ale situace se může rychle změnit,“ řekl Michal Ohnesorg z českého zastoupení Korean Air.

Jižní Korea hlásí už 1766 případů nakažených koronavirem, jen za poslední den jich přibylo podle informací agentur přes 500.

Kvůli koronaviru už skončilo spojení mezi Prahou a Čínou, vláda lety zakázala.

Tagy České aerolinie ČSA ICN Jižní Korea Korean Air koronavir Koronavirus prg PRG-ICN Top
60 komentářů