Konec problémů s ICE4. Deutsche Bahn začala opět přebírat nové rychlovlaky

Jednotka ICE 4. Foto: SiemensJednotka ICE 4. Foto: Siemens

Deutsche Bahn obnovila s okamžitou platností přebírání nových vysokorychlostních vlaků ICE 4, které německému dopravci dodává sdružení Siemensu s Bombardierem.

Deutsche Bahn obnovila s okamžitou platností přebírání nových vysokorychlostních vlaků ICE 4, které německému dopravci dodává sdružení Siemensu s Bombardierem. Dodávky rychlovlaků se zastavily v dubnu kvůli problémů se svařenci ze závodu Bombardieru v polské Vratislavi.

V tiskovém prohlášení to uvedla společnost Siemens. „Dosáhli jsme dohody s DB a spolkovým drážním úřadem EBA na opravě svarů, které nebyly provedené v požadované kvalitě. Jelikož odchylky od normy neohrozily bezpečnost provozu, vlaky mohou být dále v provozu,“ uvedl Siemens v tiskové zprávě.  DB mají v příštích dnech převzít pět souprav, které jsou již vyrobené, celkem tak budou mít ve své flotile 30 souprav ICE 4.

Náklady za opravami jdou plně za Bombardierem, firmy ladí aktuálně plán oprav. Zahájí je na počátku příštího roku a budou trvat do roku 2023.

DB oznámila přerušení odběru nových vlaků letos v dubnu. Jako důvod uvedla fakt, že karoserie i další části nebyly svařeny tak, jak výrobní firma slíbila. Podle DB hrozí, že by náklady na údržbu byly kvůli nekvalitě vyšší, než původně plánovala.

Jednotky ICE 4 vyjely poprvé v prosinci 2017, aktuálně jich jezdí 25. DB jich má objednáno celkem 130.

Zakázka na ICE 4 je největším kontraktem v historii Siemensu, má hodnotu 6 miliard euro. Foto: SiemensJednotka ICE 4. Foto: SiemensICE 4 při testovací jízdě. Foto: SiemensDB se rozhodly pojmenovat po významných osobnostech 25 nových jednotek ICE-4. Foto: Deutsche BahnJednotka ICE4 na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem. Foto: Deutsche BahnInfografika k novým vlakům ICE 4. Foto: SiemensSedačky v druhé třídě ICE 4. Foto: SiemensÚdaje o rezervaci jsou na displeji v sedačce. Foto: SiemensÚdaje o rezervaci jsou na displeji v sedačce. Foto: SiemensOddíl pro rodiny s dětmi v novém ICE 4. Foto Siemens
Tagy Bombardier Transportation Deutsche Bahn ICE 4 siemens Top
4 komentáře