Konec El Al? Izraelské aerolinky zastavily všechny lety

Boeing 787-9 El Al v Praze. Foto: Lukáš NovákBoeing 787-9 El Al v Praze. Foto: Lukáš Novák

Izraelská letecká společnost El Al přestala létat. Podle izraelských médií společnost kvůli své špatné finanční situaci zrušila všechny lety nejméně

Izraelská letecká společnost El Al přestala létat. Podle izraelských médií společnost kvůli své špatné finanční situaci zrušila všechny lety nejméně do konce července. Firma dosud nedostala státní podporu, v potížích byla už před pandemií koronaviru.

O problémech největší izraelské aerolinky informovala tamější média. Podle serveru Globes je za zastavením letů hlavně spor s odborovým sdružením pilotů. Všechna letadla se postupně mají vrátit do Izraele a firma se připravuje na úplný konec.

Podle šéfa odborové organizace pilotů firma neplní dohodu, kterou s piloty uzavřela na počátku pandemie. Piloti proto odmítli nastoupit na středeční lety. Aerolinkám nepomáhá ani přísná karanténa v zemi: každý po příletu musí na dva týdny do izolace.

El Al zaměstnává přes 6 000 lidí, 80 % z nich má neplacené volno. V prvním čtvrtletí firma prodělala 140 milionů dolarů.

Pandemie koronaviru přivedla už řadu dopravců do soudní ochrany před věřiteli, včera o ni zažádalo AeroMexico.

Tagy El Al Top
25 komentářů